Stoupá obliba LED panelů s možností stmívání

Richard Marvan poslední úprava 20. listopadu, 2023

LED panely jsou stále oblíbenější způsob náhrady klasických zářivkových svítidel. Nabízejí stejnou či lepší kvalitu světla s mnohem nižší spotřebou energie, což mnohdy představuje i značné úspory na platbách za elektřinu. Další nezanedbatelné úspory můžeme docílit se svítidly, která umožňují stmívaní. Tím hlavním prvkem, který určuje zda panel je či není stmívatelný, je napájecí zdroj. Standardně jsou LED panely dodávány s napájecím zdrojem, který neumožňuje stmívání. Proto při výběru LED panelu myslete i na tuto funkcionalitu a podle toho si vyberte požadovaný produkt.

nastaveni-intenzity-svetla

Světelné LED panely mají široké využití. Bývají nasazovány pro osvětlení kanceláří a učeben, škol, úřadů a zdravotnických zařízení, nebo garáží a dílen. Kromě toho jsou také odolné a jsou-li kvalitně vyrobeny, mají také dlouhou životnost. LED panely nevyžadují pravidelnou údržbu ani výměnu světelného zdroje a přesto poskytují vysoce kvalitní světelný výkon po mnoho let. Pokud je LED panel vybaven stmívatelným napájecím zdrojem, lze ihned využít funkce stmívání pro další zkvalitnění pobytu v místnosti.

Stmívatelné panely rozlišujeme podle metody

  1. LED panely stmívatelné 0(1)-10V - nejběžnější a nejméně nákladný způsob regulace intenzity osvětlení
  2. LED panely stmívatelné DALI - sofistikovaná metoda stmívání vhodná pro větší kancelářské prostory nebo nákupní centra

LED panely se dodávají v široké škále různých velikostí a výkonů, aby byl dostatečný výběr pro potřeby jakéhokoliv prostoru nebo rozpočtu zákazníka. Stále častěji nasazovanou variantou se dnes stávají stmívatelné LED panely, které uživatelům umožňují reagovat na měnící se úroveň osvětlení v prostorách. To dělá ze stmívatelných LED panelů všestranné svítidlo, které tak lze použít mnoha způsoby.

Možnost nastavení libovolné úrovně osvětlení jistě ocení každý běžný uživatel. Zvýšení jasu v nočních hodinách pomůže zvýšit pracovní aktivitu, naopak při svítání nebo během dne lze ztlumením jasu snížit náklady na spotřebu elektřiny. Funkce stmívání je také skvělou volbou pro pro prodejní plochy kde lze nastavením vyššího jasu podpořit a zvýraznit určité produkty.

V naší nabídce naleznete stmívatelné LED panely 0/1-10V a také DALI. Obě varianty LED panelů disponují kvalitním dílenským zpracováním značkovými komponenty což se pozitivně promítá na dlouhé životnosti LED panelů a nízkém počtu reklamací.